Katoličtí novináři na audienci

3.12.2004 

Rozšiřujete křesťanské hodnoty, braňte pravdu, spravedlnost a solidaritu ? vyzval Jan Pavel II. redaktory katolického tisku. Setkal se s účastníky plenárního zasedání Italské federace katolických týdeníků. Podle statistik čte 150 italských diecézních novin pravidelně víc než 4 miliony lidí.

?Itálie má, díky Bohu, bohatou tradici katolických týdeníků. V její historii se vyznamenaly skvělé postavy kněží i laiků. Přínos katolických novinářů je velmi důležitý také dnes ? jak na poli pastorace tak i v kulturní a sociální oblasti.?- řekl ve své promluvě Svatý otec.

Role diecézních týdeníků spočívá především v šíření křesťanských hodnot, které jsou v dnešní kultuře ohroženy, to znamená především obrana lidského života, manželství a rodiny ? řekl v projevu ke svým hostům Svatým otec. Vyzval zároveň redaktory k hledání pomoci v modlitbě a ve svátostech. Jejich úkolem je také rozšiřovat svou etickou a kulturní formaci.
V závěru Jan Pavel II připomněl mons. Andrea Spadu, který přes padesát let stál v čele severoitalského deníku ?L´Eco di Bergamo? a zemřel minulou středu ve věku 96-ti let.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.