Program cesty papeže Františka do Bari na setkání s východními patriarchy

7.6.2018 

Vatikán. Ekumenická modlitba za mír a dialog s východními patriarchy jsou ústředními událostmi papežské cesty do apulijského Bari, která se uskuteční přesně za měsíc

Svatý stolec dnes zveřejnil podrobný program ekumenického setkání naplánovaného v jihoitalském Bari na 7. července. Jednodenní papežská cesta začne na vatikánském heliportu v 7 hodin ráno. Po 75 minutách letu přistane vrtulník s papežem Františkem na Náměstí Cristoforo Colombo v apulijské metropoli.

Petrova nástupce přivítá místní arcibiskup Francesco Cacucci a nejvyšší političtí představitelé regionu a města. Ihned poté se přemístí do Papežské baziliky sv. Mikuláše, kde se setká s patriarchy východních církví.

V 8.45 sestoupí papež František spolu s patriarchy do krypty, kde uctí relikvie sv. Mikuláše a symbolicky společně zažehnou lampu o jediném plameni. V 9.15 minut společně nastoupí do autobusu, který je odveze na nábřežní náměstí zvané díky půlkruhovému půdorysu „Rotonda“, kde v 9. 30 začne ekumenická modlitba.

Po jejím skončení se papež s patriarchy vrátí do baziliky k rozmluvě za zavěřenými dveřmi (od 11 hod.). Odjezd na oběd do budovy arcibiskupství je stanoven na 13.30. Tam se také papež v 15.30 rozloučí s patriarchy a před odletem, plánovaným na 16 hodin, také s politickými představiteli. Papežský vrtulník má přistát ve Vatikánu v 17.15 min.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.