Rodina je pro vás důležitá, řekl papež římským policistům

26.3.2018 

Vatikán. Papež František dnes přijal členy italského policejního sboru, který koná pořádkovou službu na náměstí sv. Petra i v bezprostředním okolí Vatikánu a zároveň zajišťuje papežovu ochranu při pastoračních cestách na italském území. Tato zvláštní jednotka, která svůj vznik odvozuje z Lateránských smluv, dnes čítá zhruba 150 členů. Do její kompetence spadá rovněž ostraha letní papežské rezidence v Castel Gandolfu a vyřizování byrokratických náležitostí při pobytu zahraničních kněží a řeholníků.

„Vykonáváte své každodenní úkoly na základě občanských a lidských ideálů, vlastních italské státní policii. Nicméně vaše přítomnost při událostech značného náboženského a kulturního dosahu a konakt s kněžími, řeholníky i laiky, kteří spolupracují na všeobecném poslání Petrova nástupce, vaší práci jistě poskytují ještě další důvody k úsilí a obětavosti. Zvláštní podmínky, za jakých pracujete, vám totiž umožňují posílit profesionální oddanost tím, že čerpáte mízu a zdatnost z trvalé pravdy evangelia. Tím, že ve své činnosti svědčíte o křesťanských lidských a duchovních hodnotách, můžete být rovněž přínosem k poslání církve.“

V závěru tradiční každoroční audience, která se letos z novoroční změnila na velikonoční, papež italské policisty svěřil pod ochranu Matky Boží. „Ať chrání vaše rodiny, protože rodina je pro vás důležitá“, zakončil papež.

 

 

 

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.