Sarah Mullally anglikánskou biskupkou Londýna

20.12.2017 

„Jako jedna z prvních žen vysvěcených na biskupa v anglikánské církvi nejen vyznačila cestu pro další, ale také pěstovala principy vzájemné vstřícnosti, které budou v Londýně nadále přinášet své plody,“ cituje vatikánský deník L´Osservatore Romano slova canterburského arcibiskupa a primase anglikánského společenství Justina Welbyho, kterými přivítal nominaci Sarah Mullally první londýnskou biskupkou své církve. Její jmenování na třetí nejprestižnější anglikánský biskupský stolec (po Canterbury a Yorku) potvrdila, jakožto hlava církve, v pondělí 18. prosince královna Alžběta. Sarah Mullally na něm vystřídá Richarda Chartrese, který letos v únoru odešel do penze.

Nové londýnské biskupce poblahopřál také londýnský katolický arcibiskup, kardinál Vincent Nichols. Ujistil ji o svých modlitbách a připravenosti „spolupracovat na tom, aby toto město poznávalo Krista“.

Sarah Mullally je povoláním zdravotní sestra. Před kněžským svěcením v roce 2001 pracovala jako státní úřednice na Ministerstvu zdravotnictví. V roce 2015 byla jmenována biskupkou v Creditonu a vysvěcena anglikánským primasem, arcibiskupem Welbym.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.