Přicházím hlásat smíření, odpuštění a pokoj, vzkazuje papež Bangladéšanům

21.11.2017 

Před blížící se apoštolskou cestou do Bangladéše (30.11.-2.12.) papež František pozdravil a přátelsky oslovil jeho obyvatelstvo ve videoposelství, které odvysílaly tamní sdělovací prostředky. Jde o bengálskou verzi záznamu odeslaného minulý pátek (17. listopadu) do Myanmaru.

Římský biskup se do asijského státu vypraví po několikadenním pobytu v Myanmaru a, jak říká, přijde jako „služebník evangelia Ježíše Krista, aby hlásil jeho poselství smíření, odpuštění a míru“.

“Záměrem mé návštěvy je utvrdit katolické společenství v Bangladéši v jeho víře a svědectví evangeliu, které nás poučuje o důstojnosti každého muže a ženy a volá nás, abychom otevřeli svá srdce druhým, zejména nejchudším a potřebným.“

Jak papež podotýká, zároveň však touží po setkání s celým národem a zejména se těší na setkání s náboženskými představiteli ve čtvrti Ramna bangladéšského hlavního města Dháky.

“Žijeme v době, ve které jsou věřící a lidé dobré vůle na každém místě povoláni prosazovat vzájemné pochopení a úctu a podporovat se navzájem jako členové jediné lidské rodiny.“

V závěru videoposelství papež děkuje Bangladéšanům za přípravu návštěvy a prosí je o modlitbu za to, aby se společně strávené dny staly zdrojem naděje a povzbuzení pro všechny zúčastněné.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.