Papež napsal kolumbijskému válečnému invalidovi

10.11.2017 

„Neznám Vaše jméno jméno, ale nezapomenu na ono spontánní gesto,“ píše papež František ve vlastnoručním dopisu, adresovaném kolumbijskému vojákovi, s nímž se setkal při své nedávné cestě do Latinské Ameriky. 10. září na letišti v Catam požehnal papež válečnému invalidovi Edwinu Restrepovi, který utrpěl zranění nášlapnou minou. Oba si pak bezděčně vyměnili své pokrývky hlavy.

Papež po návratu do Vatikánu adresoval tomuto muži dopis. Přiznává v něm, že během své cesty často myslel na něho a na další vojáky, zraněné ve službě svému lidu. Vojenskou čepici „jsem spolu s fotografií a zprávou, která vyšla v Osservatore Romano, položil k obrázku P. Marie na oltáříku v mé pracovně, před kterým se často modlím,“ dodává Svatý otec a ujišťuje vojáka, že pokaždé pamatuje v modlitbě také na něho a další, kdo padli či byli zraněni ve službě Kolumbii.

Dopis datovaný 18. října předal adresátovi včera, ve čtvrtek 9. listopadu, biskup Fabio Suescún Mutis. Jeho obsah pak zveřejnila Kolumbijská biskupská konference.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.