Příští Světové dny mládeže mají mariánskou hymnu

4.7.2017 

„Jsem služebnice Páně: ať se mi stane podle tvého slova“ (Lk 1,38) – tento verš z první kapitoly Lukášova evangelia je nejenom mottem 34. Světových dní mládeže, které bude v lednu 2019 hostit středoamerická Panama (22.-27.1.), nýbrž zaznívá také v jejich oficiální hymně. Jak informuje panamská arcidiecéze, zpěv byl v pondělí (3.7.) představen v hlavním městě za účasti tisíců mladých i dospělých, jak laiků, tak příslušníků místního kléru.

„Tato hymna vyjadřuje poslání, ke kterému jsme v této době jako učedníci a misionáři povoláni, a to po vzoru Panny Marie. Naplňuje nás nadšením, protože při jejím zpěvu se mladí lidé z celého světa radostně a ochotně připravují na to, aby je Bůh proměnil“, prohlásil při prezentaci panamský arcibiskup José Domingo Ulloa Mendieta.

Hymnu napsal i složil Abdiel Jiménez, katecheta a zpěvák žalmů z farnosti Krista Zmrtvýchvstalého v San Miguelito, který je autorem řady liturgických zpěvů a členem několika pěveckých sborů. Vystudoval na fakultě religionistiky Katolické univerzity v Santa Maria La Antigua. Jeho dílo bylo zvoleno mezi 56 skladbami, které si vyslechla dvanáctičlenná porota panamských profesionálních hudebníků a poté rovněž přípravný výbor Světových dní mládeže spolu se zástupci vatikánského Úřadu pro laiky, rodinu a život. Hudební produkce si pak vyžádala dva týdny práce (na obrázku oficiální logo panamského setkání mládeže).

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.