Celonárodní katolická modlitební snídaně ve Washingtonu

8.6.2017 

Podle viceprezidenta Mika Pence mají američtí katolíci v prezidentu Trumpovi spojence. Ujišťoval o tom Účastníky Celonárodní katolické modlitební snídaně, která se konala v úterý 6. června ve Washingtonu.

„Katolicismus zanechal trvalou stopu v americkém duchu. Vaše víra přenáší hory a vaše církev přináší dobro velkým i malým komunitám,“ řekl Mike Pence ve své promluvě. Viceprezident vyjádřil také zármutek nad posledními teroristickými útoky v Evropě a ujistil, že Donald Trump se bude nasazovat o zakončení útoků na náboženskou svobodu ve světě i ve Spojených státech. Mike Pence sám vyrůstal v katolické rodině a – jak sám dodal - během modlitební snídaně se cítil jako doma.

Mezi mnoha řečníky vystoupil také představitel Kolumbových rytířů, Carl Anderson, který se vrátil k nedávnému setkání papeže Františka s prezidentem Trumpem. „Zvláštní platformou porozumění mezi nimi je jejich nasazení pro ochranu života, náboženskou svobody a křesťanů na Blízkém východě,“ uvedl představitel Kolumbových rytířů.

Katolické modlitební snídaně se organizují od roku 2004, jako odpověď na výzvu Jana Pavla II k nové evangelizaci. Mají utvrzovat věřící ve víře a poskytnout příležitost k vyslechnutí politiků a náboženských představitelů.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.