Ředitelka nemocnice: Ukázali jsme první dámě církev drahou papeži Františkovi

25.5.2017 

„S potěšením jsme vyhověli přání paní Trumpové navštívit naši nemocnici,“ uvedla ředitelka pediatrické kliniky Bambino Gesù Mariella Enoc. Melanie Trumpová po včerejší návštěvě ve Vatikánu zamířila na Janikul, do hlavního sídla největší římské pediatrické nemocnice, která je ve správě Svatého stolce.
První dámu Spojených států přivítali na prostranství před jednotkou první pomoci představitelé vedení nemocnice a dvě děti se svazkem květin, které paní Trumpová položila k nohám sochy P. Marie – stojí v tiskovém sdělení, podrobně popisujícím průběh návštěvy. Melanie Trumpová prošla chodbami pavilónů Pia XII. a Jana Pavla II. a navštívila oddělení kardiochirurgické intenzívní péče, kde jsou hospitalizovány děti po transplantaci srdce a dalších náročných zákrocích.

Jak tiskové sdělení dále informuje, pokračovala odtud do herny, kde si pohrála s patnácti dětmi devíti různých národností. Malí pacienti jí jako dar předali knihu fotografií dokumentající každodennost nemocnie, s příznačným názvem „Odvážné životy“, dále dřevěnou sošku Panny Marie, vytvořenou umělcem z Bangui ve Středoafrické republice, kde vatikánská nemocnice spolupracuje na obnově místní pediatrické kliniky, a konečně svoji vlastní kresbu s anglickým nápisem hlásajícím, že všechny děti na světě jsou stejné.

Nakonec se Melanie Trumpová odebrala ke krátké modlitbě do nemocniční kaple, v doprovodu vévodkyně Marie Grazie Salviati, členky Administrativní rady a dědičky rodiny, která nemocnici Bambino Gesù téměř před 150 lety založila.
„Těší nás, že jsme mohli první dámě Spojených států představit tuto nemocnici, která je uznávaná pro svou vědeckou a klinickou úroveň, akreditovaná na mezinárodní úrovni, začleněná do italského veřejného zdravotnického systému a péči poskytuje zdarma. Především nás však těší, že jsme mohli představit jeden ze způsobů, jak být církví, který je velmi drahý papeži Františkovi – totiž církev přijímající a pečující o ty nejslabší, o těžce nemocné děti, o děti se vzácnými chorobami, které přicházejí ze všech koutů světa,“ uvedla pro tiskové prohlášení ředitelka nemocnice Bambino Gesù, Mariella Enoc().

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.