Papež oslovil děti z janovské pediatrie

24.5.2017 

Papež František se prostřednictvím internetového rozhlasu Radio fa le note spojil s dětmi z janovské pediatrické nemocnice Giannina Gaslini (foto). Pozdravil malé pacienty, pomodlil se s nimi a ohlásil se na návštěvu na tuto sobotu, kdy se do Janova vydá na pastorační návštěvu. Hovoří ředitel nemocnice, Pietro Pongiglione:

„Nemocnice se připravuje na papežův příjezd s velkým nadšením. Papež navštíví oddělení resuscitace a intenzívní péče. To je vlastně srdce nemocnice, oddělení, které je nejnáročnější také po emotivní stránce. Z časových důvodů to bude jediné oddělení, které navštíví. Symbolicky však vyjádří blízkost všem. Bude to znamení, které jistě nikdy nezapomeneme. Já sám bych chtěl samozřejmě říci papeži spoustu věcí, ale k tomu nebude prostor. Určitě mu však stihnu poděkovat. Bude se za nás modlit, protože to potřebujeme, a myslím, že to bude také skutečně ten nejhlubší význam jeho návštěvy.“

Říká ředitel janovské pediatrické nemocnice „Giannina Gaslini“, jejíž význam přesahuje italské hranice. Jak v rozhovoru pro Vatikánský rozhlas poznamenal, každoročně se v jejích dvaceti budovách léčí také na 700 dětí ze sedmdesáti různých zemí světa.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.