Biskupové Asie zasvětili katolické rodiny Svaté rodině z Nazareta

5.12.2016 

Federace asijských biskupských konferencí (FABC) zakončila v neděli (4.12.) své 11. plenární zasedání zasvěcením katolických rodin Asie Svaté rodině z Nazareta. Tématem týdenního setkání byla právě situace asijské katolické rodiny, jako domácí církve chudých, jejímž posláním je milosrdenství.

Kardinál Orlando B. Quevede, arcibiskup filipínského Catabato, předsedal závěrečné liturgii v katedrále sv. Lucie v Kolombu. Slova zasvěcení přečetl předseda Federace, kardinál Oswald Gracias z Bombaye. Připomíná se v něm, že Ježíš, Maria a Josef žili v Asii a vzývá se pomoc Svaté rodiny jako příkladu lásky, živého evangelia a obrazu Božího milosrdenství a slitování.
Kéž jsou katolické rodiny v Asii „rodinami lásky a modlitby v neustálém společenství s Bohem. Kéž je Bůh, náš Otec, chrání a dává jim sílu v jejich každodenním úsilí činit Jeho vůli. Kéž je Duch svatý inspiruje a vede k dalším rodinám, zejména těm, které jsou v nouzi. Kéž zakoušejí milující Ježíšovu přítomnost v radostech i bolestech svých životů. Ježíši, Maria a Josefe, buďte průvodci našich katolických rodin v Asii na jejich pouti, na níž se chtějí stávat slovem i činem, domácími církvemi chudých, jejichž posláním je milosrdenství a slitování.“ – Stojí v zásvětné modlitbě asijských katolických rodin.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.