Papež: Jděme vstříc Pánu, který přichází k nám

27.11.2016 

Asi 30 tisíc lidí přišlo dnes před polednem na Svatopetrské náměstí, v jehož prostředku již stojí ještě neozdobený vánoční strom, který je letos z tridentského kraje, a začíná se tam budovat vánoční betlém. Papež František komentoval evangelium první adventní neděle a v samotném závěru řekl:

V této adventní době jsme povoláni rozšiřovat horizont svého srdce, nechávat se překvapovat životem, který nám každý den představuje svoji novost. K tomu je třeba, abychom se učili nezáviset na svých jistotách, na svých pevných schematech, protože Pán přijde ve chvíli, kdy se nenadějeme. Přijde, aby nás uvedl do krásnější a větší dimenze.
Matko Boží, Panno Adventu, pomoz nám, abychom se nepovažovali za vlastníky svého života a neodporovali, až jej Pán přijde změnit, nýbrž abychom byli připraveni na Jeho navštívení, na nenadálého a vítaného hosta, i když otřese našimi plány.

PLNÉ ZNĚNÍ papežovy promluvy je ZDE

Po hlavní promluvě papež František vyjádřil svoji duchovní blízkost obyvatelům postiženým přírodními katastrofami.

Chtěl bych ujistit svojí modlitbou obyvatele Střední Ameriky postižené uragánem, zejména v Kostarice a v Nikaraguy, kde bylo navíc silné zemětřesení. Modlím se rovněž za obyvatele severní Itálie, kteří trpí záplavami.

Potom všem popřál požehnaný adventní čas na setkání s Pánem.

Ať je tato doba časem naděje! Jděme vstříc Pánu, který přichází k nám. Opravdové naděje, založené na Boží věrnosti a naší odpovědnosti. A nezapomeňte se modlit za mne,

dodal papež jako obvykle na rozloučenou.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.