Svěřme se pod ochranu první Pánovy učednice

1.11.2016 

Promluva papeže před modlitbou Angelus, stadion v Malmö

Na závěr této bohoslužby bych rád poděkoval mons. Andersovi Arboreliusovi, biskupovi Stockholmu, za jeho laskavá slova, a také veřejným představitelům a všem, kdo se podíleli na přípravě a realizaci této návštěvy.

Srdečně zdravím předsedu a generálního sekretáře Světové luterské federace a arcibiskupa švédské církve. Zdravím členy ekumenických delegací a diplomatického sboru, kteří jsou zde přítomni; a všechny, kdo se spolu s námi účastnili slavení této eucharistie.

Děkuji Bohu, že mi umožnil navštívit tuto zemi a setkat se s vámi, kteří namnoze pocházíte z odlišných částí světa. Jako katolíci jsme součástí velké rodiny, nesené společným přijímáním. Žijte svoji víru modlitbou, svátostmi a velkodušnou službou těm, kdo jsou v nouzi a strádají. Buďte solí a světlem v prostředí, ve kterém žijete, způsobem bytí a jednání podle Ježíšova stylu a s velkou úctou a solidaritou vůči bratřím a sestrám ostatních církví a křesťanských společenství a všech lidí dobré vůle.

V životě nejsme sami, vždycky nám pomáhá a doprovází nás Panna Maria, která se nám dnes představuje jako první mezi svatými, první Pánova učednice. Svěřme se pod její ochranu a předložme jí svoje bolesti i radosti, obavy i očekávání. Všechno svěřme pod její ochranu s jistotou, že na nás hledí a pečuje o nás s mateřskou láskou.< p> Drazí bratři, prosím vás nezapomeňte se modlit za mne. Také já na vás usilovně myslím ve své modlitbě.
A nyní společně pozdravme Pannu Marii modlitbou Anděl Páně.

Přeložil Milan Glaser

Česká sekce RV

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.