Formace mládeže je investicí do budoucnosti, řekl papež členům Nadace Jana Pavla II.

21.10.2016 

Papež František dnes v Konzistorním sále Apoštolského paláce přijal dvě stě padesát členů Nadace Jana Pavla II. u příležitosti 35. výročí jejího založení. Audience se konala v předvečer liturgické památky svatého papeže, jehož odkaz nadace šíří prostřednictvím náboženských, vzdělávacích, kulturních a dobročinných iniciativ. Papež připomenul, že díky nadaci dostudovala ve východní Evropě celá řada mladých lidí.

“Povzbuzuji vás k další podpoře a pomoci mladým generacím, aby tak dokázaly zvládat životní výzvy v duchu evangelní vnímavosti a víry. Formace mládeže je investicí do budoucnosti. Kéž mladým lidem nikdo nikdy nezcizí jejich naději na zítřek!“

Papež František pak připomenul blížící se závěr Svatého roku, ve kterém jsme rozjímali o velikosti Božího milosrdenství. A to v době, kdy se člověk kvůli pokroku vědy a techniky cítí všemohoucí a soběstačný.

“,,,jako by se vymanil z jakékoli vyšší autority a věřil, že vše závisí pouze na něm. Jako křesťané jsme si však vědomi, že vše je Boží dar, a že pravým bohatstvím nejsou peníze, které nás naopak mohou zotročit, nýbrž Boží láska, která nás osvobozuje.“

V závěru Svatý otec vzpomenul na letní návštěvu Polska a dva významné apoštoly Božího milosrdenství – sv. Faustýnu Kowalskou a sv. Jana Pavla II. Kéž životní vzory těchto dvou jedinečných svědků neustále podněcují vaše velkorysé úsilí, loučil se papež se členy Nadace Jana Pavla II.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.