Fotografické sympózium u příležitosti 1060. výročí narození sv. Vojtěcha

12.8.2016 

Mezinárodní fotografické sympózium u příležitosti 1060. výročí narození sv. Vojtěcha pořádá galerie Crux v Brandýsi nad Labem. Koordinátor sympózia, David Válka, se obrátil s výzvou na fotografy ze zemí spojených s životem sv. Vojtěcha, aby do 20. září zaslali na adresu galerie fotografie inspirované životem a působením tohoto českého světce:

"Svatý Vojtěch je patronem všech zemí visegrádské skupiny. Pod biřmovacím jménem Adalbert je uctíván také v německy mluvících zemích a jeho nesmazatelné stopy jsou také v Itálii, především v Římě. Myslím si, že stojí za to věnovat se nejen dějinám, ale vnímat i aktuální souvislosti. A proto nyní vyzývám všechny fotografy, aby se zúčastnili tvůrčího sympózia naší galerie na téma: Pouť sv. Vojtěcha. Témata jsou pojata šířeji. Jsou tam témata věnovaná jak historii tak i aktuálním otázkám, jako např. novodobému otroctví nebo alkoholismu" - říká David Válka.

Díla budou vystavena v den Národní svatováclavské poutě 28. září a tři nejlepší galerijní komise finančně odmění. Podrobnosti o fotografickém sympóziu najdete na stránkách www.galeriecrux.cz .

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.