Syrský kněz vybízí média k nestrannosti

12.8.2016 

Jak ve východní části Aleppa, která je v rukou povstalců, tak v západní, kontrolované vládou jsou trpící nevinní lidé, lidé na pokraji sil, kteří už ztratili naději, říká o. Ibrahim Alsabagh, farář kostela sv. Františka v západní části města. V apelu, zprostředkovaném italským deníkem Avvenire, vybízí na média, aby nemluvila pouze o bombardování vládních vojsk.

„Je chyba stranit jedné či druhé straně, jak se to děje ve většině tisku, který představuje pouze drama východního Aleppa a mluví výlučně o obětech způsobených bombardováním vládního vojska – zdůrazňuje otec Alsabagh. – Na základě zpráv Lékařů bez hranic se píše o nemocnicích zničených při náletech vládního vojska, ale nikdo neřekl, že před třemi dny byla z druhé strany bombardována jedna z nejlepších soukromých klinik v západním Aleppu, spravovaná sestrami od Zjevení sv. Josefa ve čtvrti Jamileh a jedna nebo dvě ze sester byly zraněny“ – uvedl jako příklad.

Otec Ibrahim označuje povstalce za teroristy, protože používají nevinné civilisty z východní části města jako živé štíty a vystavují je následkům bombardování regulérní armády.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.