Papež František navštívil generální kurii Tovaryšstva Ježíšova

25.7.2016 

Papež František včera navštívil generální kurii Tovaryšstva Ježíšova na římské ulici Borgo Santo Spirito. Byl to jeden z jeho překvapivých krátkých výletů, které občas podnikne zvláště během svého volnějšího pracovního rytmu. Jeho návštěvu v sídle vedení jezuitského řádu usnadňuje také poloha této řádové instituce, která se nachází necelých dvě stě metrů od kolonády Svatopetrského náměstí. Papežův přejezd v krytém osobním voze pouze s řidičem z nedalekého Domu sv. Marty ve Vatikánu proto z bezpečnostního hlediska nepředstavuje vážný problém. Svatý otec byl pozván k nedělnímu obědu spolu s tamější šedesátičlennou komunitou u příležitosti blížícího se svátku zakladatele jezuitského řádu, sv. Ignáce z Loyoly, který připadá na 31. července, protože v té době bude papež na pastorační návštěvě v Polsku.
Vzácného hosta přivítal u vchodu do domu generální představený Tovarysštva Ježíšova, otec Adolfo Nicolás, a generální sekretář jezuitského řádu, otec Ignacio Echarte, který Vatikánskému rozhlasu referoval:

Svatý otec nás navštívil již počtvrté. Třikrát, stejně jako včera to bylo u oběda. Bylo to rodinné setkání, bratrské setkání mezi rovnými. Působil velice uvolněně. Byl rád, že je mezi námi, a my jsme byli velice potěšeni jeho návštěvou.

Říká španělský jezuita o. Echarte o včerejším nedělním společném obědě jezuitské komunity s papežem Františkem v sídle generální kurie Tovaryšstva Ježíšova v Římě.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.