Poslání církve, na nejobecnější úrovni

22.9.2004 

Německá biskupská konference ukončí zítra ve Fuldě své podzimní plenární zasedání. Mezi jeho tématy byly otázky evangelizačního poslání církve a ekumenického dialogu nebo příprava Světového dne mládeže 2005 v Kolíně nad Rýnem. Více nám poví předseda německé biskupské konference, kardinál Karl Lehmann:

?Hlavním tématem bylo tentokrát ?poslání?. Poslání církve, na nejobecnější úrovni. Pak další otázky ? například katecheze ve světě, který se mění. Dalším důležitým tématem byl například problém osob, žijících bez povolení k pobytu ? v Německu jich je zhruba půl milionu. Jsou to lidé, kteří nemají oficiálně žádná práva a církev by se jim měla věnovat.

V posledních desetiletích se misijní aktivita církve znatelně snížila. Na jedné straně křesťané trochu ztratili povědomí o tomto poslání, nemají dostatek citlivosti pro pravdy křesťanství. Na druhé straně je tu problém pomoci v rozvoji ? každý by si měl uvědomovat, jak je důležité pomáhat lidem v rozvojových zemích. Proto by se mělo misijní povědomí obnovit.?

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.