Poselství papeže na argentinský eucharistický kongres

8.6.2016 

Papež František vybízí věřící své rodné země, aby nadále prohlubovali lásku k Eucharistii, která je „každodenním pokrmem, jenž posiluje víru, živí bratrství a nasazení pro nejpotřebnější.“ Čteme o tom v poselství podepsaném kardinálem státním sekretářem Pietrem Parolinem, kterým se Svatý otec obrací k účastníkům argentinského Národního eucharistického kongresu v San Miguel de Tucumán.

V listu adresovaném předsedovi argentinské biskupské konference arcibiskupu Arancedovi, Petrův nástupce srdečně zdraví všechny, kdo se zúčastní tohoto kongresu, svolaného nikoli náhodně do města, kde byla právě před dvěma sty lety vyhlášena nezávislost (9. července 1816) Argentiny na Španělsku. Papež svěřuje své krajany mateřské ochraně P. Marie z Luján a uděluje všem své požehnání.

Argentinský Národní eucharistický kongres se bude slavit ve dnech 16. až 19. června a jeho heslo zní: „Ježíši Kriste, Pane dějin, potřebujeme tě“. Svým zvláštním vyslancem jmenoval papež František kardinála Giovanni Battistu Re, emeritního prefekta Kongregace pro biskupy a někdejšího předsedu Papežské komise pro Latinskou Ameriku.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.