Papež František se setkal s prezidentem Středoafrické republiky

18.4.2016 

Papež František dnes přijal na audienci prezidenta Středoafrické republiky Faustina-Archange Touadéru, který se následně sešel také s kardinálem státním sekretářem Pietrem Parolinem a sekretářem pro vztahy se státy arcibiskupem Gallagherem.
Během srdečného rozhovoru bylo vzpomenuto vřelé přijetí, jakého se dostalo Svatému otci při jeho návštěvě v Bangui v listopadu minulého roku. V souvislosti s nedávnými volbami a konstruktivní atmosférou procesu institucionální obnovy země bylo vysloveno přání, aby nadešel čas míru a prosperity celého národa. Hovořilo se také o tíživých důsledcích konfliktů minulých let, které stále leží na obyvatelstvu, a o významu podpory rozvoje země ze strany mezinárodní komunity.

Spolu s konstatováním dobrých bilaterálních vztahů mezi Svatým stolcem a Středoafrickou republikou obě strany vyjádřily vůli k jejich dalšímu upevňování prostřednictvím nástrojů mezinárodního práva.
Středoafrický prezident ocenil rovněž přínos církve a jejích pastýřů pro společnost, zejména v oblasti vzdělání a zdravotnictví, ale také v perspektivě smíření a národní obnovy.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.