Biskup Hinder vybízí k modlitbám za uneseného salesiána

12.4.2016 

Papežský apel na uvolnění rukojmí v oblastech ozbrojených konfliktů, včetně kněze uneseného v Jemenu, připomíná dramata, která svět nechce vidět. Jeho výzva ukázala, jak rychle zapomínáme na tragédie, které se nás přímo nedotýkají. V rozhovoru pro Vatikánský rozhlas na to poukazuje biskup Paul Hinder. Apoštolský vikář Jižní Arábie dodává, že úsilí o propuštění uneseného salesiána O. Toma Uzhunnalila, je velmi delikátní proces:

Jsme Svatému otci vděční za tento apel. Doufáme, že jeho hlas dolehne také k únoscům. Máme signály, které nám dovolují věřit, že O. Tom ještě žije a že jsou šance na jeho osvobození. Nemohu však říci nic víc, protože situace je velmi citlivá. V celém Jemenu jsou životní podmínky opravdu kritické kvůli trvajícímu konfliktu. Jak z hlediska politického, tak i z hlediska zdravotnictví a výživy. Doléhá to na miliony nevinných lidí. Křesťanská komunita je nevelká a protože v tuto chvíli není v zemi už ani jeden katolický kněz, praktikovat víru je velmi obtížné. V podstatě největší katolické komunity jsou dvě zařízení vedené s nasazením života misionářkami lásky. Ale i s nimi je nyní obtížný kontakt.“

Apoštolský vikář v Jižní Arábii vybízí křesťany na celém světě, aby se modlili na úmysl uneseného kněze. K apelu se připojují také salesiánští spolubratři O. Toma.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.