Petrův nástupce přijal delegaci nadace Papal Foundation

8.4.2016 

Každoroční pouť do Říma v těchto dnech vykonává dobročinná nadace The Papal Foundation ze Spojených států amerických, která vznikla roku 1988 s cílem finančně podporovat Petrova nástupce a jeho poslání ve světě. Její členové se zavazují k ročnímu vkladu sta tisíc dolarů; v případě, že věnují milion dolarů, stávají se takzvanými „správci sv. Petra“. Papež přijal více než dvousetčlennou delegaci těchto podporovatelů a poděkoval jim také jménem příjemců, z velké části stipendistů.

“Vaše pouť se koná v rámci Svatého roku milosrdenství, během kterého rozjímáme o tajemství milosrdenství, jež je zdrojem radosti, vyrovnanosti, pokoje a podmínkou naší spásy. Kristus nás volá k tomu, abychom sdíleli toto milosrdenství s lidmi, kteří mají duchovní i hmotné potřeby, a to v duchu velkodušnosti a něhy, které zrcadlí nezměrnou Boží dobrotu.“

Kéž vás nebeský Otec podporuje ve vašem dobrém díle, avšak zejména ať vás vede k víře a stále hlubšímu prožívání své nekonečné lásky, loučil se Svatý otec se štědrými dárci.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.