Arcibiskup Becciu k obavám z atentátů: Někdo si přeje změnu našich životů

4.12.2015 

“Papež má rád děti a umí to s nimi”, prohlásil dnes na knižním festivalu v Římě druhý muž státního sekretariátu Svatého stolce. Arcibiskup Angelo Becciu promluvil na prezentaci svazku (Letterine a Papa Francesco, Gallucci 2015), který shromažďuje dopisy dětí, adresované papeži Františkovi.

”Mám před sebou nedávný výjev ze střední Afriky – na papeže se tlačil zástup dětí. Mysleli jsme si, že jich pár pozdraví a půjde dál. On však s nimi strávil dost času, povídali si, hladil je, dal jim pocítit svůj otcovský vztah a lásku.”

Cesta do Středoafrické republiky, pokračuje arcibiskup Becciu, byla zároveň poselstvím pro celý svět.

”Papež nám řekl, že se nemáme zavírat doma, nesmíme podléhat psychóze z teroristických atentátů, ale žít normálním životem. Jinak totiž nahráváme tomu, kdo chce skoncovat s naším životním stylem. Máme naopak jít životem dál a dovést do konce své poslání. Vyjížděli jsme plni obav, což je normální, protože po atentátech v Paříži kolovalo mnoho hlasů. Papež nám však ve své odvaze a víře v Boha často opakoval: Jsme v Božích rukou.”

Ať tedy lidé přijedou na jubileum s klidem a odvahou a nedají se ovlivnit, doporučil arcibiskup Becciu při dnešní knižní prezentaci. Dodejme, že na přání Svatého otce bude výtěžek z knihy dětských dopisů papežovi věnován zdravotnímu středisku pro nemajetné rodiny, které působí při vatikánském Domě sv. Marty.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.