V Assisi probíhá Mezinárodní kurs křesťanských studií

24.8.2004 

?Dejte nám naději? je téma 62. Mezinárodního kursu křesťanských studií probíhajícího v Assisi, který začal v neděli odpoledne - 22. srpna a bude probíhat až do pátku. Z Assisi nás informuje Giovanni Peduto:

62. Mezinárodní kurs, organizovaný Pro-civitate Christiana ve spolupráci s komunitou z Bosy, s Pax Christi a s nakladatelstvím Queriniana, probíhá v období, které je pro svět zvláště dramatické. V tomto kontextu, téma naděje představuje výzvu přijímající riziko, které mohou vyvolat nepohodlné a zneklidňující otázky mužů a žen, jež podle jejich extrémních činů můžeme považovat za zoufalce země. V průběhu kursu jsou probírána různá témata, tak jak je tradicí Pro-civitate Christiana, o kterých se diskutuje v kontextu různých disciplín ? antropologických, psychologických, filosofických a sociálně-politických. Na programu jsou také náboženská setkání a svědectví, do kterých se letos zapojí židé, muslimové a křesťané.

Po pozdravu ředitele Pro-civitate Christiana, inženýra Marca Marchini a biskupa z Assisi, mons. Sergia Goretti, toto mezinárodní setkání slavnostně zahájil Enzo Bianchi, který je zakladatelem a priorem komunity v Bose. Hlavními moderátory dialogů a diskusí, které jsou rozčleněny do různých oblastí ? podle politického zaměření a podle oboru ? jsou don Luigi Ciotti, kulturní předseda regionu Umbria, Maria Prodi Battiston a senátor Giorgio Tonini. Závěrečnou relaci na téma ?Spravedlnost a mír kráčejí spolu? pronese bývalý italský president Oscar Luigi Scalfaro, který se do Assisi vrátí po dvou letech poté, co byl s velkým nadšením přivítán nesčetnými mladými účastníky na tradičním prosincovém setkání.

Jiří Sýkora

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.