Setkání mladých v Irkutsku

12.8.2004 

?Církev potřebuje křesťany, ktéří jsou ochotni následovat Krista až na kříž,? napsal Jan Pavel II. ve svém pozdravu mladým katolíkům z Ruské Federace, kteří se účastní setkání mládeže v hlavním městě Východní Sibiře, Irkutsku. Toto setkání mladých katolíků je přípravou na XX. Světový den mládeže, které se bude konat příští rok v Německém Kolíně.

Ve svém pozdravu, na závěr včerejší papežské audience, připoměl Svatý Otec utrpení a mučednictví, kterým prošli křesťané Ruska za vlády komunistů v minulém století. Jan Pavel II. se zmínil o společném utrpení katolíků, pravoslavných a protestantů. Jak řekl, jejich svědectví víry se stává naším společným dědictvím a důležitým faktem na cestě k jednotě křesťanů.

?Církev do vás mladých vkládá velké naděje a očekává od vašeho entuziasmu a mladického elánu novou energii pro plnění vašeho poslání. (...) Nedovolte, aby svoboda vašeho národa, získaná za cenu velkých obětí byla ztracena výběrem falešných ideálů. V Kristu je naše opravdová svoboda a jedině v Něm nalézá naše srdce smysl a mír. Buďte ve světě i pro svět milující tváří Otce, který touží spasit každého člověka,? napsal Svatý Otec učastníkům setkání mládeže v Irkutsku.

Pavel Hruda

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.