Vatikánské nakladatelství na turínském knižním veletrhu ve znamení dona Boska

8.5.2015 

Nakladatelství Svatého stolce se letošního mezinárodního knižního veletrhu v Turíně (14.-18.5.) účastní stánkem, věnovaným sv. Janu Boskovi. Pro naše mikrofony jej přiblížil ředitel Vatikánského nakladatelství, O. Giuseppe Costa:

“Náš stánek připomíná život sv. Jana Boska, patrona nakladatelů, v roce dvoustého výročí jeho narození. Byl to velký světec, kterého poutala láska ke Svatému otci, a tudíž Vatikánu. Don Bosko vkládal značnou víru do knižní produkce a komunikace. Rozlišoval knihy na dobré a špatné a usiloval o to, aby převážily dobré knihy, myšlenky a hodnoty.“

Vatikánské nakladatelství na turínském veletrhu představí řadu nových titulů. Prvním z nich bude svazek, nazvaný „Papežové a sport“, s bohatou a dosud nikdy neotištěnou fotografickou dokumentací.

“Pro ctitele sportu je to jistě dílo vysoké hodnoty. Myslím, že ve chvíli, kdy italský sport prochází velkými obtížemi, neškodí uvažovat nad poselstvím katolicismu ze sportovního hlediska. Připomínka sportovců a jejich setkávání s papeži se mi jeví jako pozitivní.“

Říká O. Costa. Zvláštní místo ve vatikánském knižním stánku letos zaujmou homilie papeže Františka z Domu sv. Marty a také veškerá knižní produkce Josepha Ratzingera, vzhledem k tomu, že Německo je hostem již 28. ročníku turínského knižního veletrhu.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.