Je moudré podporovat vzdělání a formaci v církvi, řekl papež dobročinné nadaci

17.4.2015 

Papež František dnes přijal více než dvě stovky podporovatelů církevních děl ze Spojených států amerických, sdružených v tzv. Papežské nadaci (Papal Foundation). Dobrodinci, kteří se zavazují k minimálnímu ročnímu vkladu jednoho sta tisíc dolarů, v loňském roce financovali více než stovku studijních projektů, grantů a stipendií po celém světě, včetně České republiky. Vstupem do nadace se zavazují k podpoře Svatého otce a jeho svědectví v církvi. Papežská audience se konala v rámci každoroční pouti do Říma.

“Vaše nadace velice moudře věnuje značnou část svých zdrojů na vzdělávání a formaci mladých kněží, řeholníků a laiků, jak mužů, tak žen. Uspišuje tak příchod dne, kdy budou místní církve schopny podporovat samy sebe, či dokonce předávat plody vaší velkorysosti dalším lidem. Rád bych opětovně vyslovil svou vděčnost za vaši náročnou práci a oběť, jakou vaše dary vyžadují. Ujišťuji vás, že se modlím za vás, vaše rodiny a všechny ty, které podporujete.“

Církev se připravuje na jubilejní Rok milosrdenství, pokračoval papež. Proto prosím Pána Ježíše, který je „tváří Otcova milosrdenství“ (Misericordiae Vultus,1), aby v nás svou milostí posílil a obnovil tento dar, největší z mnoha Božích darů, loučil se papež se členy dobročinné nadace.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.