Petrův nástupce a římská kurie zahájili postní duchovní obnovu

23.2.2015 

Papež František a členové římské kurie v nedělních odpoledních hodinách odjeli dvěma autobusy na postní duchovní cvičení, které se již podruhé konají v exercičním Domě božského Mistra v obci Ariccia jižně od Říma. Dříve se římská kurie s papežem scházela na duchovní cvičení v kapli Redemptoris Mater vatikánského Apoštolského paláce. Až do pátku jsou tedy přerušena papežova veřejná vystoupení.

V exercičním domě kongregace paulínů papeže Františka přivítal nový generální představený této kongregace, který vzešel z nedávné generální kapituly. Brazilec O. Valdir José De Castro je sedmým a prvním neitalským následovníkem bl. Jakuba Alberioneho, zakladatele Společnosti svatého Pavla. Jako dřívější představený kongregace v Brazílii, Perú a Argentině poznal současného papeže v době, kdy byl arcibiskupem Buenos Aires.

Duchovní cvičení, která vede karmelitán O. Bruno Secondin, v neděli večer zahájila eucharistická adorace s modlitbou nešpor a první zamyšlení na téma: “Vyjít z vlastní vesnice”. Dnes následovaly první dvě meditace nad činností proroka Eliáše, z tematického okruhu “Ryzí cesty”; dopoledne pod titulem: “Obrať se na východ a skryj se aneb vrátit se ke kořenům” a odpoledne na téma: “Vyjít ven aneb říci ne dvojakosti, ano odvaze”.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.