Papež: Pohlíží-li se na početnou rodinu jako na zátěž, něco tu nehraje

11.2.2015 

Pravidelná generální audience papeže Františka se konala dnes dopoledne na Svatopetrském náměstí za účasti asi 20 tisíc věřících. Petrův nástupce pokračoval v cyklu katechezí o rodině a svoji pozornost zaměřil na děti. V samotném závěru pak řekl:

Ježíš věčný Syn, který se stal synem v čase, ať nám pomáhá hledat cestu k novému rozjasnění této tak prosté a tak obrovské lidské zkušenosti, kterou jsou děti. Rodičovství je tajemstvím, které obohacuje život všech a přichází od samotného Boha. Musíme jej znovu objevit, překonat předsudek a ve víře a dokonalé radosti toto tajemství žít. Je tak krásné, když chodím mezi vámi a vidím tatínky a maminky, kteří zvedají svoje děti k požehnání. Takové gesto je skoro božské. Děkuji vám, že jej konáte.

PLNÉ ZNĚNÍ papežovy katecheze je ZDE

To byla katecheze papeže Františka, který v závěru generální audience, komentoval nedávnou tragickou událost utonutí přibližně tří set lidí nedaleko italských břehů, poblíž ostrova Lampedusa.

Se znepokojením sleduji zprávy přicházející z Lampedusy, kde přišli o život další imigranti v důsledku dlouhé plavby za chladného počasí po Středozemním moři. Rád bych ujistil o své modlitbě za oběti a znovu vybídnul k solidaritě, aby nikdo nebyl připraven o nezbytnou pomoc.

Petrův nástupce pak vybídnul také k modlitbě za konzistoř, která se bude konat v příštích dnech. „Duch svatý ať provází kardinálský sbor a osvítí nové kardinály a jejich službu církvi,“ dodal nakonec a po společné modlitbě Otče náš všem požehnal.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.