Petrův nástupce přijal italské prefekty

6.2.2015 

Papež František dnes přijal prefekty několika italských měst. Tito úředníci jmenovaní ministrem vnitra se zaobírají problematikou života migrantů. Papež jim poděkoval za vynaložené úsilí na koordinované přijímání „tisíců uprchlíků, mužů, žen a dětí, kteří připlouvají k italským břehům.“

Církev je božskou i lidskou skutečností, působí ve společnosti ve službách člověka na základě Kristova učení, chce plnit svoje výchovné a charitativní poslání a v upřímné spolupráci se státními institucemi pracovat na povznesení lidství k obecnému dobru; těší se tedy z toho, že v prefekturách nachází jednu z oblastí, v níž se nejvíce konkretizuje tato součinnost k obecnému dobru všech občanů.

Jste povoláni – řekl dále papež – dávat k dispozici svoji profesionalitu a svoje lidství, svoje poznatky a svoji rozvážnost, bez malomyslnosti či pesimismu, a přitom vědět, že se nezabýváte abstraktními otázkami, nýbrž konkrétními tvářemi mužů a žen s jejich problémy a nadějemi, které jsou v těchto letech nejistoty a ekonomických těžkostí ještě naléhavější než dříve.“ – řekl mimo jiné římský biskup prefektům italských měst na dnešní audienci.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.