Kardinál Parolin: na synodu vládne atmosféra bratrství a svobody

10.10.2014 

„Mám pocit, že synod pokračuje velmi dobře. Nastolil atmosféru velikého bratrství a svobody, jak papež od začátku požadoval. Myslím tedy, že za sloučení obou těchto aspektů skutečně dobře pracujeme nad otázkami, týkajícími se rodiny“, prohlásil pro mikrofony Vatikánského rozhlasu státní sekretář Svatého stolce, kard. Pietro Parolin.

Italský kardinál připomíná rodinám v nesnázích, „aby v této chvíli neztrácely naději a aby naopak pochopily, že církev a papež stojí rodinám nablízku. Opravdu nemají ztrácet naději, protože problémy se mohou vyřešit“, opakoval kardinál státní sekretář.

V synodní aule jsme mluvili o evangeliu rodiny, pokračoval, a evangelium rodiny je Ježíš Kristus, který kráčí s rodinou. Pokud Ježíš zůstává s manžely, zejména od chvíle, kdy slavili svátost manželství, stojí po jejich boku a doprovází je také ve všech životních situacích. Je-li tedy v rodině Kristus, navzdory mnoha těžkostem není důvod ke ztrátě naděje. Jak jsme vícekrát řekli, jsme rodinám nablízku svou solidaritou a modlitbou, uzavřel pro Vatikánský rozhlas kard. Pietro Parolin.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.