Papež František: časné statky a společenský řád mají stát ve službě člověku

19.9.2014 

Papež František pozdravil psaným poselstvím účastníky Evropských sociálních katolických dní, kteří se v těchto dnech (18.-21.9.) sjeli do Madridu. Tématem letošního setkání je “Křesťanská víra a budoucnost Evropy”.

“Velkou výzvou dnešní Evropy je vnášet světlo evangelia do současných naléhavých otázek, které musí kontinent řešit”, připomíná papež František. Svatý otec povzbuzuje dvě stě účastníků kongresu, aby hledali vlastní svatost skrze trvalé modlitební úsilí a osobní konverzi. Dále je vyzývá, aby ještě důsledněji a radostněji přinášeli svědectví do různých odvětví společnosti, a tak probouzeli lidská vědomí k přesvědčení, že časné statky a společenský řád mají stát ve službě člověku a jeho konečné plnosti v Bohu.

Papež se modlí za to, aby setkání poukázalo na to, jak víra tlumočí lásku církve k chudým, pronásledovaným a uprchlíkům. Pokud církev věnuje větší pozornost materiálním potřebám trpících, bude také přesvědčivěji hlásat pravdu a spásu těm, kdo hladovějí a žízní po věčném životě, těm, “kdo se nás ptají po důvodech naší naděje”(1 Petr 3,15), píše Petrův nástupce do Madridu účastníkům Katolických sociálních dní.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.