Skončilo sedmé zasedání Rady kardinálů

17.9.2014 

Devítičlenná Rada kardinálů dnes zakončila své sedmé zasedání, na kterém byl s výjimkou dnešní dopolední generální audience stále přítomen také papež František. Jak sdělil tiskový mluvčí Svatého stolce, O. Federico Lombardi, zatímco dosud se kardinálové zabývali otázkami ekonomicko-administrativní povahy, tentokrát prodisktutovali dva tematické okruhy.

“Prvním byla otázka laiků a rodiny, což je docela široké pole, které zahrnuje postavení ženy ve společnosti a církvi, otázky mládeže, dětství, asociací a laických hnutí, rodinnou pastoraci atd. Druhým těžištěm byla otázka spravedlnosti a míru a v širším záběru také charity, migrantů a uprchlíků, péče o zdraví a ochranu života, ekologie, zejména pak lidské ekologie. Těmito otázkami se zabývají různé papežské rady a nyní jde o to, jak s nimi koordinovaně nakládat rovněž v rámci kurie a jak je zpracovávat.“

Vysvětlil O. Lombardi. Poradní sbor papeže Františka si naplánoval svá příští zasedání na letošní prosinec a leden příštího roku, dodal vatikánský tiskový mluvčí.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.