Modlitba je nezbytným kořenem každé akce pro Boží království

10.7.2004 

?Modlitba za duchovní povolání je více než kdy jindy aktuální a naléhavé povolání, vždyť i dnes je žeň hojná a dělníků pro ni málo?. To klade Kristův náměstek ve svém poselství na srdce Rogacionistům, kteří konají svou 10. generální kapitulu, dva měsíce po svatořečení jejich zakladatele sv. Annibale Maria di Francia.

Ve svém poselství Jan Pavel II. pak uvádí: "Globální vesnice, v niž se proměnila naše planeta, omotaná sítí komunikací a politických, ekonomických a sociálních zájmů, jež jsou nezřídka mezi sebou v ostrém kontrastu, odhaluje svrchovaně naléhavou nutnost dělníků smíření, svědků pravdy, která dává spásu a budovatelů opravdového a trvalého míru, který má základ ve spravedlnosti a odpuštění.... Modlitba" ? poznamenává Petrův nástupce - "je plodným kořenem a nezbytným pokrmem každé akce, má-li být účinná pro Boží království. Tím,že se modlíme, můžeme dostat od Pána dělníky, kteří budou obdělávat půdu, rozsévat sémě, kteří budou bdít nad jeho růstem a budou sklízet zralé klasy. Tím,že se modlíme, znovu objevujeme primát kontemplativního rozměru existence a dostáváme sílu víry, jež přemáhá svět. Dnes, po selhání totalitních ideologií moderní doby, se víra jasně ukazuje jako záchrana více než kdy nutná a naléhavá.?

Připomínáme, že kongregace rogacionistů byla založena v roce 1926 a má dnes 360 řeholníků, působících ve více než 50 domech.

Josef Koláček

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.