Papež: Mnozí se dnes nabízejí za „pastýře“ našich životů

11.5.2014 

Na náměstí sv. Petra se sešlo více než 50 tisíc lidí, aby si vyslechli pravidelnou polední promluvu papeže Františka před mariánskou modlitbou Regina caeli:

Mnozí se dnes, stejně jako v Ježíšově době, nabízejí za „pastýře“ našich životů, avšak jedině Zmrtvýchvstalý je pravým Pastýřem, který nám dává život v hojnosti. Vybízím všechny, aby měli důvěru v Pána, který nás vede. On nás nejenom vede, ale doprovází nás a jde s námi. Naslouchejme s otevřenou myslí a otevřeným srdcem Jeho Slovu, abychom sytili svoji víru, osvěcovali svoje svědomí a následovali učení evangelia.

Po hlavní promluvě pak Svatý otec mimo jiné pozdravil členy hnutí Neokatechumenátní cesty, kteří o těchto nedělích velikonoční doby zvěstují vzkříšeného Ježíše na stovce římských náměstích a v mnoha městech světa. Pozornost věnoval papež také dětem a mládeži, kteří v těchto dnech byli u prvního svatého přijímání a nebo byli biřmováni. Tato neděle je v mnoha zemích také svátkem matek a proto na závěr svého poledního vystoupení František popřál všem maminkám:

Dnes vás vybízím, abyste věnovali krásnou vzpomínku a modlitbu všem maminkám. Pozdravme maminky! … Svěřme je Ježíšově matce, prosme Matku Boží za svoje maminky a za všechny maminky: Zdrávas Maria… a nakonec velký pozdrav maminkám.
pokynul 50 tisícovému zástupu papež František.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.