Nuncius v Damašku: situace v Sýrii je delikátní a kritická

31.3.2014 

Papež František přijal dnes ráno na soukromé audienci apoštolského nuncia v Sýrii, arcibiskupa Maria Zenariho. Setkání trvalo zhruba půl hodiny a bylo především mimořádným duchovním zážitkem, řekl Vatikánskému rozhlasu arcibiskup Zenari. Potvrdil také, že papež situaci v Sýrii sleduje a nosí v srdci její utrpení:

„Přišel jsem za ním kvůli tomu, že se na konflikt v Sýriie začíná zapomínat - bohužel také na mezinárodní úrovni, jak se to v podobných případech stává. Je velmi bolestné přihlížet tomu, jak se toto utrpení, toto drama, které se netýká jen jednotlivců, ale celého národa, propadá do zapomnění. (...) Svatý otec mě pověřil, abych tlumočil jeho blízkost všem bez rozdílu, křesťanům a všem občanům. Papeže obdivují všichni, od obyčejných lidí po státní představitele.

Současná situace je velmi delikátní a kritická. Je obtížné jakkoli se k ní vyjádřit. Myslím, že je třeba vzývat Boží pomoc, aby Sýrii ušetřil mnoha dalšího utrpení.“ - řekl v rozhovoru pro Vatikánský rozhlas apoštolský nuncius v Damašku, arcibiskup Zenari.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.