Masové demonstrace na obranu rodiny

3.2.2014 

Desetitisíce Francouzů v neděli demonstrovaly proti vládní politice tzv. “manželství pro všechny”. Paříží prošlo podle organizátorů půl milionu manifestantů, zatímco podle policie jich bylo pouhých 80 tisíc. V lyonském průvodu defilovalo 20 až 40 tisíc lidí, včetně místního arcibiskupa, kard. Philippa Barbarina. Hlavním důvodem pokojných pochodů byla nastupující genderová diktatura, potvrzuje jeden z organizátorů a člen asociace Manif pour tous:

To je skandál, ke kterému došlo konkrétně minulý týden. Vláda donutila všechny státní školy, aby pod záminkou rovnosti, svobody a bratrství začaly experimentovat se sexuální identitou dětí a mladých lidí. Podle státu si teď má každé dítě myslet, že muž a žena jsou zaměnitelní. Vyzýváme vládu, aby s tím okamžitě skončila. Je to pokus o změnu kultury a civilizace, aniž by si to rodiče vůbec přáli.

Říká pro naši francouzskou redakci Tugdual Derville. Hollandova vláda demonstranty viní z agresivity a neschopnosti vést dialog. Podle organizátorů je to právě opačně.

Už tu písničku známe. Pokaždé, když vyjdeme do ulic, nám předhazují tato obvinění. Manifestace už probíhají rok a byly vždy pokojné. Jsou to největší demonstrace ve Francii za posledních dvacet let a patří k těm nejklidnějším, jaké jsme v poslední době zažili. Co mne osobně těší, je skutečnost, že se přidává stále více lidí. Mezi nimi hodně mladých, kteří se nebojí zastrašování, které proti nám bohužel vyvíjejí.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.