Papež: Pravou radost nemůže nikdo a nic odejmout

15.12.2013 

Asi 40 tisíc věřících dnes v poledne na Svatopetrském náměstí navzdory deštivému počasí s nadšením přivítalo Petrova nástupce, vyslechli jeho promluvu, pomodlili se společně mariánskou modlitbu Anděl Páně a přijali apoštolské požehnání. Papež František jim mimo jiné řekl:

Křesťanská radost stejně jako naděje má svůj základ ve věrnosti Boha, v jistotě, že On dodržuje svoje sliby vždycky. Prorok Izaiáš vybízí ty, kteří ztratili cestu a propadli zármutku, aby se svěřili Pánově věrnosti, protože Jeho spása nebude otálet a změní jejich život. Ti kdo se cestou setkali s Ježíšem, zakusili v srdci zklidnění a radost, kterou jim nikdo a nic nebude moci vzít. Naší radostí je Ježíš Kristus, Jeho věrná láska je nevyčerpatelná! Když tedy nějaký křesťan zesmutní, znamená to, že se vzdálil od Ježíše. Pak je však zapotřebí nenechávat jej samotného! Musíme se za něho modlit a dát mu pocítit vřelost společenství.

PLNÉ ZNĚNÍ promluvy papeže je ZDE

Po hlavní promluvě se papež obrátil k dětem, které si s sebou, jako obvykle o třetí neděli adventní, přinesly k tradičnímu požehnání na Svatopetrské náměstí figurku Ježíška ze svých domácích betlémů:

První pozdrav dnes patří dětem Říma: Kde jsou? - Hodné! Přišly jste na tradiční požehnání figurky děťátka Ježíše, organizované Římskými oratořemi. Drahé děti, až se budete modlit před svým betlémem, pamatujte také na mne. Já budu na vás také pamatovat. Děkuji a požehnané Vánoce!

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.