Papež František: Bůh nikdy nezapomíná na ty, které stvořil

3.11.2013 

Přibližně 40 tisíc lidí se dnes kolem poledne shromáždilo na Svatopetrském náměstí, aby si vyslechli promluvu papeže Františka před modlitbou Anděl Páně. Svatý otec mimo jiné řekl:

Ježíš vstupuje do Zacheova domu, vzbudí kritiku obyvatel Jericha, protože i v té době kolovalo mnoho drbů. Říkali: »Jak je to možné? Tolik skvělých lidí je ve městě, ale on jde na návštěvu k celníkovi?« Ano, protože byl ztracený. A Ježíš říká: „Dnes přišla do tohoto domu spása. Vždyť i on je potomek Abrahámův“ (Lk 19,9). Do Zacheova domu toho dne vstoupila radost, pokoj a spása. Vstoupil tam Ježíš.
Neexistuje profese nebo společenské postavení, není hříchu či zločinu jakéhokoli druhu, který by mohl z paměti a srdce Boha vymazat jediné z jeho dětí. „Bůh pamatuje“, vždycky, nezapomíná nikdy na ty, které stvořil. On je Otcem, vždycky bděle a laskavě čeká, až uvidí, že se v srdci tohoto dítěte znovu rodí touha vrátit se domů. A když rozpozná, byť jen v náznaku onu touhu, kolikrát téměř neuvědomělou, ihned je mu po boku a svým odpuštěním mu ulehčuje cestu obrácení a návratu.

PLNÉ ZNĚNÍ promluvy papeže je ZDE

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.