Jan Pavel II. dnes dopoledne přijal v Aule Pavla VI. skupinu poutníků z Averse

19.6.2004 

Buďte svědky solidarity v životě každého dne. Ale buďte také svědky svatosti, což je pro křesťana ?nejvyšší formou? solidarity ducha. ? Těmito dvěma výzvami Jan Pavel II. dnes dopoledne přijal a pozdravil v Aule Pavla VI. početnou skupinu poutníků z Averse, města v provincii Caserta, kterou vedl arcibiskup Mario Milano. Jan Pavel II. připomněl poslední návštěvu věřících místní církve během jubilejního roku 2000 a navázal na tehdejší myšlenku, zaměřenou na význam materiální a duchovní solidarity. A znovu vyzval asi 10 tisíc přítomných, aby byli svědky solidarity, té solidarity, která vychází z bezprostředních prvků všedního života a práce, aby se tak uskutečnila spravedlivější a poctivější společnost. Ale smysl solidarity a vzájemné pomoci ? pokračoval Svatý otec ? jsou hodnoty, které se nemohou omezovat jen na prostředí společnosti: musejí zasáhnout také ?duchovní společenství? a ?evangelizační poslání?. Z toho vyplývá, že nejvyšší svědectví solidarity, které může vaše diecéze nabídnout lidem naší doby, je svatost.

?Drazí bratři a sestry, pokračujte na cestě, kterou jste započali, posilněni také milostí dnešní poutě. Kéž vám Bůh pomůže splnit plány vašeho společenství a vaše úsilí v oblasti nové evangelizace,? řekl poutníkům Svatý otec.

Jan Pavel II. naléhavě vyzval věřící, aby důsledně hlásali Krista a jeho evangelium, s velkodušnou věrností a důvěrou k Boží vůli. V závěru povzbudil přítomné poutníky, aby živili svoji existenci vroucí modlitbou, poslušným nasloucháním Božímu slovu a častým přistupováním ke svátostem, zvláště ke svátosti smíření a eucharistii.

Jiří Sýkora

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.