Papež František bude slavit eucharistii v bazilice sv. Augustina

27.8.2013 

Papež František se ve středu 28. srpna, tedy na svátek sv. Augustina, zúčastní zahájení generální kapituly řádu augustiniánů. Spolu s jejími účastníky bude zítra v 18h v bazilice sv. Augustina slavit mši svatou. Augustiniáni vznikli roku 1244 rozhodnutím papeže Inocence IV., který sjednotil několik tehdejších řeholních komunit do oficiálně uznaného Řádu poustevníků sv. Augustina. Jejich 92. generální převor, O. Robert Prevost, OSA řekl Vatikánskému rozhlasu:

V novém papeži spatřujeme velký dar pro církev, stejně jako jsme chápali pontifikát emeritního papeže Benedikta XVI., který církvi velkolepým a zásadním způsobem tlumočil učení sv. Augustina. Nový papež převzal určité prvky Benediktova pontifikátu v jiném stylu a nadále přináší Božímu lidu poselství evangelia. Svou lidskostí, blízkostí, velkou láskou, soucítěním a milosrdenstvím činí z evangelia živé poselství. Pro nás je tento nový papež a celé jeho poselství velkým darem, ale také velkou výzvou.

Říká O. Prevost, generální převor augustiniánů, v souvislosti se zítřejším zahájením generální kapituly, kterého se zúčastní římský biskup František.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.