Každé přitakání Bohu je krokem k nebi

15.8.2013 

Papež František před Angelus, Castel Gandolfo

Drazí bratři a sestry,

V závěru této bohoslužby se obracíme k Panně Marii s modlitbou Anděl Páně. Mariina cesta do nebe začala oním „ano”, které vyslovila v Nazaretu jako odpověď nebeskému poslu, který jí oznamoval Boží vůli. A právě tak je to ve skutečnosti: každé „ano” Bohu je krokem k nebi, k věčnému životu. Pán si přeje jedinou věc – aby jeho děti měly život v hojnosti. Bůh chce, abychom šli všichni za ním, do jeho domu!

Bohužel nám přicházejí bolestné zprávy z Egypta. Rád bych ujistil o své modlitbě za všechny oběti a jejich rodiny, za zraněné a trpící. Modleme se společně za mír, dialog, za smíření v oné drahé zemi a na celém světě. Maria, Královno míru, oroduj za nás. Modleme se společně: Maria, Královno míru, oroduj za nás.

Chtěl bych připomenout 25. výročí apoštolského listu Mulieris dignitatem bl. Jana Pavla II. o důstojnosti a povolání ženy. Tento dokument je plný podnětů, které si zaslouží, abychom se k nim vrátili a dále je rozvíjeli. Základem listu, který vyšel u příležitosti mariánského roku, je postava Panny Marie. Osvojme si modlitbu, která stojí v závěru tohoto apoštolského listu (č.31). Modleme se, aby při rozjímání o biblickém tajemství ženy, ztělesněném v Marii, všechny ženy nalezly samy sebe a své nejvyšší povolání. Modleme se také, aby církev prohloubila a lépe pochopila, nakolik je úloha ženy významná a důležitá!

Přeložila Jana Gruberová

Česká sekce RV

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.