Papež František jde ve stopách Benedikta XVI.

4.6.2013 

Dnešní ranní mše svaté v kapli Domu sv. Marty se účastnil rovněž O. Hans Zollner se svými spolupracovníky. Německý jezuita vede katedru psychologie na papežské Gregoriánské univerzitě a zároveň zde řídí centrum, zaměřené na obranu mladistvých před zneužíváním.

Po mši svaté jsme měli příležitost pozdravit Svatého otce a krátce mu představit náš projekt. Týká se distančního vzdělávání v oblasti teologie a kanonického práva, zaměřeného na prevenci zneužívání mladistvých. Papež nás velmi pozorně vyslechl. Přitom několikrát důrazně zopakoval, že je to potřebná práce, ve které máme pokračovat. Jde tedy dále ve stopách Benedikta XVI. Právě emeritnímu papeži jsme před čtyřmi měsíci mohli předat akta ze sympozia, které loni na Gregoriáně shromáždilo zástupce biskupských konferencí z celého světa, zodpovědné za prevenci zneužívání nezletilých.

Spolupracovníci Centra na obranu mladistvých se zaměřují na formaci katechetů či farních asistentů. Kromě Itálie působí v Německu a Polsku, některých afrických a latinskoamerických zemích.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.