Cesta Jana Pavla II. do Švýcarska se blíží

31.5.2004 

Ve Švýcarsku probíhají poslední přípravy na návštěvu Jana Pavla II., který navštíví tuto zemi již potřetí, po cestách v roce 1982 a 1984. Při své 103. apoštolské cestě se Svatý otec 5. a 6. června setká s mladými švýcarskými katolíky, a sice v sobotu 5. června na stadioně v Bernu. O významu této cesty pro švýcarskou církev hovoří biskup Renato Boccardo, sekretář Papežské rady pro sdělovací prostředky a organizátor papežských cest:

Biskupové chtěli shromáždit mladé z různých kantonů Švýcarska na slavnost, která by byla věnována výlučně jim a pozvali je, aby potvrdili svou křesťanskou identitu a také aby se navzájem blíže poznali. Víme, že Švýcarsko je bohaté na rozmanité tradice a také na rozmanité postoje. Můžu říci, že je zde veliké očekávání a veliká otevřenost k tomuto připravovanému setkání. Jistě že nebudou chybět ani kritické hlasy, ale Svatý otec se chce setkat se všemi. Všechny uznává jako syny církve, svoje poselství adresuje všem.

Mladí a papež jsou znovu protagonisty těchto dnů v Bernu. Jak švýcarská mládež přijímá poselství Jana Pavla II.?

Jsou ti, kteří plně přijímají učení Svatého otce a jsou ti, kteří z různých důvodů mají postoj spíše kritický, ale já věřím, že v podstatě všichni oceňují jeho osobu pro přímost, pro sílu jeho poselství, které stále předkládá.

Jiří Sýkora

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.