Zástupci katolických asociací z Belgie na návštěvě u Svatého otce

27.10.2003 

Tak jako každý rok již tradičně přišli na návštěvu Svatého otce zástupci Asociace Pro Petri Sede z Belgie a Lucemburku, a Asociace Entrennes Pontificales, která je iniciativou belgických katolických novinářů. Svatý otec jim dnes dopoledne poděkoval za jejich "hlubokou náklonnost k Petrově Stolci" a za snahu udržovat v jejich diecézích a farnostech "ducha společenství, který charakterizuje katolickou církev a který se projevuje v otevřenosti k jiným církvím, spojených s Petrovým stolcem, který je zárukou jednoty a společenství všech."

"Tento smysl církevní jednoty," vysvětloval Svatý otec asi 40 přítomným hostům, "se projevuje zvláštním způsobem v rovině lásky ve starosti o bratrské sdílení tím způsobem, že silnější pomáhají slabším, aby církev byla skutečně tělem Kristovým, v němž se každý člen cítí solidární se všemi druhými.?

Jan Pavel II. vyjádřil svou vděčnost za velkorysou pomoc, kterou tyto dvě Asociace přispívají církvi, aby mohla pokračovat ve svých komunitách a ve světě ve své duchovní i materiální činnosti ve prospěch všech a zvláště chudých, aby jejich důstojnost byla chráněna a respektována.

Česká sekce RV

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.