Setkání 1500 mladých katolíků ve Spojených arabských emirátech

15.11.2012 

Na 1500 mladých katolíků z Blízkého východu, pocházejících z různých států tohoto regionu, se včera setkalo v katedrále sv. Josefa v metropoli Spojených arabských emirátů na třídenní duchovní obnově, kterou vedou střídavě apoštolští vikáři severní a jižní Arábie. Mons. Paul Hinder, který má na starosti pastorační službu jižního arabského regionu, hovořil pro Vatikánský rozhlas o situaci těchto mladých katolíků na začátku Roku víry:

Rok víry jsme začali bohoslužbami v jednotlivých farnostech, ale také na úrovni vikariátu. Většinu věřících tvoří Arabové a naším problémem je – tak trochu jako všude – zprostředkovávání života víry mládeži, která je vystavena vlivům okolní společnosti. Mladí lidé zde studují i pracují. Není pro ně snadné zůstat věrným ve zdejším sociálním kontextu. Společné setkání na této úrovni má tedy napomoci solidaritě mezi katolickou mládeží, tedy zprostředkovat zkušenost, že nikdo není ve svých těžkostech osamocen a že všichni usilujeme o totéž. Ve zdejším sociálním kontextu jsme cizinci a zůstáváme jimi, ale můžeme se vzájemně povzbudit ve své lásce ke Kristu a životě v církvi, navzdory obtížím, na které v této části světa narážíme.

Říká mons. Hinder v souvislosti setkáním patnácti set mladých katolíků Arabského regionu ve Spojených arabských emirátech.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.