Sto tisíc lidí se zúčastnilo poutě do Santa Teresa de los Andes

26.10.2003 

Asi 100 tisíc Chilanů se včera zúčastnilo 23. poutě do potního místa Santa Teresa de los Andes, aby se připojili k oslavám 25. výročí pontifiklátu Jana Pavla II. Tuto pouť začala organizovat arcidiecéze hlavního města Chile v roce 1980 a každoročné stoupal počet poutníků, až dosáhl letošních sto tisíc.

?Před deseti lety dal Svatý otec sv. Terezu de los Andes za vzor svatosti celému světu,? uvádí P. Galo Fernandez, vikář hnutí ?Mladá naděje?, aby tak objasnil cíl pouti. ?On sám nyní dovršil 25 let své služby jako hlava církve. Obětujeme tuto pouť, abychom prosili za jeho zdraví a za službu tohoto přítele mladých a sv. Terezity. Putování je znamením, že jsme na cestě k cíli, jímž je věčný život. Putujeme společně a sdílíme to, že jsem proniknuti Ježíšovým učením,? zdůrazňuje P. Fernandez.

Během 27 km dlouhé cesty nacházeli poutníci ?zastavení?, kde byli pomocí zpěvů, znamení a hesel podněcováni k tomu, ?aby byli věrohodnými poutníky, učedníky a apoštoly naděje?. Večer se pak na prostranství před poutním místem účastnili slavné mše svaté, které předsedal arcibiskup ze Santiaga de Chile a předseda Latinsko-americké biskupské konference Javier kardinál Errazuriz. Koncelebrovalo s ním na sto padesát kněží.

Česká sekce RV

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.