Sociální aktivity Kubánské církve

15.5.2004 

Kubánská biskupská konference se i přes mnohé problémy rozhodla zvýšit svoji sociální aktivitu. Každý měsíc místní církev pomáhá více než 19 tisícům osob, díky programu uspořádaného 600 farnostmi, které za pomoci 4 tisíc dobrovolníků jsou schopny poskytnout pomoc starým lidem, nemocným, nemohoucím, postiženým dětem a opuštěným ženám.

Rita Petrirenová z úřadu pro koordinaci pastorace při biskupské konferenci vysvětlila, že sociální pastorace počítá s pomocí komisí zdravotních, vězeňských, pro spravedlnost a mír a s Charitou.

?Kubánská Charita má dnes na 15tisíc dobrovolníků a podle potřeby se jejich počet může značně zvýšit,? řekla národní ředitelka organizace Maritza Sanchezová a dále dodala: ?V oblasti sociální pomoci jsou všichni velice zkušení a profesionální a jsou schopni vypracovat velmi účinné plány týkající se pomoci starým lidem a těm, jež potřebují naši pomoc.?

Kubánské Charitě poskytuje ekonomickou pomoc, která je určena zvláště na péči o staré lidi, Evropská unie, dále Catholic relief services ze Spojených států a charitativní organizace z různých evropských zemí jako je Německo, Švédsko a Švýcarsko.

Jiří Sýkora

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.