Papež začal svoji dovolenou - v červenci se nekonají generální audience

3.7.2012 

Svatý otec se dnes odpoledne v 17:30 přemístil vrtulníkem do letní rezidence Castel Gandolfo, kde zahájil svoji letní dovolenou. Až do 1. srpna se proto nebudou konat středeční generální audience. Pouze nedělní promluvy před modlitbou Anděl Páně budou probíhat přímo v Castel Gandolfo, odkud budou jako každý rok přenášeny také na velkoplošné obrazovky umístěné na náměstí svatého Petra. Srpnové generální audience se budou počínaje 1. srpnem konat každou středu také na nádvoří papežské rezidence v Castel Gandoflo.

Příští pondělí 9. července Benedikt XVI. navštíví dům verbistů v Nemi na břehu druhého Albánského jezera. Papežova soukromá návštěva, jak vysvětlil O. Lombardi, se pojí k jeho osobním vzpomínkám z roku 1964. Tehdy totiž Josef Ratzinger jako teologický poradce přebýval spolu s dalšími teology ve zmíněném řeholním domě, kde společně pracovali na některých koncilních tématech.

Ve středu 11. července, jak už jsme řekli, si Benedikt XVI. na nádvoří papežské rezidence vyslechne koncert orchestru Western-Eastern Divan pod taktovkou Daniela Barenboima. A v neděli 15. července bude Svatý otec slavit mši svatou v nedalekém Frascati. Jako každý rok pak Benedikt XVI. bude 15. srpna slavit Nanebevzetí Panny Marie mší svatou ve farním kostele Castel Gandolfa.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.