Dozorčí rada IOR vyslovila nedůvěru Gotti Tedeschimu

25.5.2012 

Dozorčí rada vatikánské banky (Istituto per le Opere di Religione, IOR) na svém včerejším řádném zasedání vyjádřila nedůvěru svému současnému prezidentovi, prof. Gotti Tedeschimu. Podle prohlášení Tiskového střediska Svatého stolce Rada „jednohlasně vyslovila nedůvěru dosavadnímu prezidentovi“ pro zanedbání kroků, které mají z hlediska jeho úřadu prvořadý význam. Oficiální vyjádření Rady citujeme v plném znění:

V rámci řádného shromáždění Dozorčí rady Institutu pro náboženská díla, 24. května ve 14 hodin, tato rada přijala výsledek hlasování o nedůvěře prezidentu Gotti Tedeschimu a doporučila ukončení jeho mandátu jako prezidenta a člena rady.
Členové Rady vyjadřují lítost nad událostmi, které vedly k hlasování o nedůvěře, domnívají se však, že tento akt je důležitý pro zachování životnosti Institutu.
Rada se nyní zaměřuje na budoucí hledání nového a vynikajícího prezidenta, který Institutu pomůže obnovit efektivní a široké vztahy mezi Institutem a komunitou finančníků, založené na vzájemném respektu bankovních standardů akceptovaných.“

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.